Engelliler Sitesi Tartışma Platformu

Hızlı Arama

Ayrıntılı

Member Login

Kayıt Ol | Şifremi Unuttum

Register
Welcome

Engelliler Sitesi Tartışma Platformu > ENGELLİ HAKLARI > Sosyal güvenlik » Bağkurluyum. 2004 SGK başlangıcım, %80 raporum var. Ne zaman emekli olabilirm?

Bağkurluyum. 2004 SGK başlangıcım, %80 raporum var. Ne zaman emekli olabilirm?

Konuda Ki Cevap Sayısı : 1   - Görüntüleme 45   -   önceki Konu  -  sonraki Konu  -    Konuyu GÖrüntüleyenler :
Alt 01-03-2012, 03:31 PM   #1 (permalink)

Junior Member
Standart Bağkurluyum. 2004 SGK başlangıcım, %80 raporum var. Ne zaman emekli olabilirm?

Merhaba öncelikle herkese sağlık ve mutluk diliyorum

Benim sorum şu ; 2004 te sigortalı olarak işe başladım o zamanlar yaşım 16 tıydı 3-4 ay sonra böbrek yetmezliği teşhisi konuldu sigortamda iptal oldu doğal olarak ve o gün bu gündür diyalize giriyorum ve % 80 özürlü raporu verdiler bana Ve sonra 30.04.2009 da bağkura geçtim ve halen bağkurluyum bu şartlar altında ne zaman emekli olabilirim yardımcı olursanız sevinirim.
erkan_888 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Google Adsense Reklamları   #1.5
Google Adsense

Google Reklamları

Google online  
Alt 01-03-2012, 06:28 PM   #2 (permalink)

Administrators

'Özürlü Bağ-Kur'lu da artık SSK'lı gibi erken emekli olacak'. Gerçekten de 5510 sayılı Sosyal Sigortalar Kanunu'nun ana hükümleri 1 Ekim 2008'de yürürlüğe girdi. Bu tarihten itibaren 2 kesimin yüzü güldü: İlki işverenler diyebileceğimiz Bağ-Kur'lular, ikincisi ise Bağ-Kur'lu engelliler.

Engellilerin TBMM'deki temsilcisi Lokman Ayva'nın gayretleri ile bu konuda bir nebze olsun norm-standart birliği sağlanabildi. Çünkü, 30 Eylül 2008'e kadar SSK'lı engelliler erken emekli olabilirken, Bağ-Kur özürlülerine bu hak tanınmamıştı. Söz konusu hak artık Bağ-Kur'lu engelliye de verildi.

Bağ-Kur'lularda ilk defa sigortalı olduğu tarihten önce malûl (en az yüzde 60 vücut fonksiyon kaybı ve fazlası) olduğu için malûllük aylığı bağlanmayanlar, çalışma gücü kaybı yüzde 40 ila 59 arasında olanlar, 1 Ekim 2008'den sonra tahsis talebinde bulunmaları durumunda aşağıdaki şartlarda 4/b sigortalılığı kapsamına konulan özürlü emekliliğinden yararlanabilecek.

Bağkur Engelli Emekliliği
Engel derecesi:
% 60 Ve Daha Çok Olanlar = 15 Yıl ve 3960 Pirim Günü
% 50-59 Arası Olanlar = 16 Yıl ve 4320 Pirim Günü
% 40-49 Arası Olanlar= 18 Yıl ve 4680 Pirim Günü
akiks isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Seçenekler Arama
Stil