Engelliler Sitesi Tartışma Platformu

Hızlı Arama

Ayrıntılı

Member Login

Kayıt Ol | Şifremi Unuttum

Register
Welcome

bilgilendirin

Konuda Ki Cevap Sayısı : 3   - Görüntüleme 270   -   önceki Konu  -  sonraki Konu  -    Konuyu GÖrüntüleyenler :
Alt 10-23-2010, 04:23 AM   #1 (permalink)

Junior Member
Standart bilgilendirin

merhaba arkadaşlar ben daha yeniyim bilgilerinize ihtiyacım var arkadaşlar ben yüzde 70 ağır engelliyim annemle yaşıyorum annem askeri ücretli çalışan benim sağlık ve tedavi masraflarım annemin sğk sından karşılanıyor bazı söylenenlere göre budurumda engelli maaşı alamazmışım yeşil kart çıkartmalıymışım ama sizlerin bazı yazılarını okudum umutlandım belki birazcıkta olsa anneme yardımım dokunur diye soruyorum ben engelli maaşı alabilirmiyim ve annem bakım ücreti alabilirmi cevaplarınızı bekliyorum
memoli isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Google Adsense Reklamları   #1.5
Google Adsense

Google Reklamları

Google online  
Alt 10-24-2010, 12:49 PM   #2 (permalink)

Administrators

raporunuz ağır engelli olduğunuzu belirtir ve eve giren maddi miktar size asgari ücretin 3/2 sinden az isabet ediyorsa bakım ücreti alabilirsiniz. Engelli maaşı ailenizin sgk sından faydalanmanız amacıyla zor görünmekte aama 18 yaşını doldurmuşsanız ailenizin size bakma sorumluluğu olmadığından yola çıkarak maaş bağlatma durumu olurkş bu yol uzun ve davala sonuçlana bilir...
akiks isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-29-2010, 07:24 PM   #3 (permalink)

Junior Member

Ama bazı yazılarınızda okuduklarımdan ve arkadaşlarımın çoğu benim gibi anne yada babalarının üzerinden sağlık giderleri karşılanıyor ama genede kaç yıldır engelli maaşı alıyorlar bu nasıl oluyor haksızlık olmuyormu benim almam niye zor oluyor anlayamadım selammm
memoli isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-29-2010, 09:39 PM   #4 (permalink)

Administrators

Engelli maaşı alabilmek için aranan şartlar:

Başkasının yardımı olmaksızın hayatını devam ettiremeyecek şekilde özürlü olduklarını tam teşekküllü hastanelerden alacakları sağlık kurulu raporu ile kanıtlayan,

Her ne ad altında olursa olsun her türlü gelirleri toplamının aylık ortalamasına göre, 83.08 TL’den daha az geliri olan,

Herhangi bir SGK kurumunun gelir ve aylık hakkından faydalanmayan.

Aranan bu şartlar durumunuza uymaktamıdır maaş almak için...
akiks isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Seçenekler Arama
Stil