Engelliler Sitesi Tartışma Platformu

Hızlı Arama

Ayrıntılı

Member Login

Kayıt Ol | Şifremi Unuttum

Register
Welcome

ötv ve araç alımı

Konuda Ki Cevap Sayısı : 0   - Görüntüleme 151   -   önceki Konu  -  sonraki Konu  -    Konuyu GÖrüntüleyenler :
Alt 01-20-2012, 03:36 PM   #1 (permalink)

Junior Member
Standart ötv ve araç alımı

Merhaba!Bundan bir ay kadar önce sol kalça protezimden dolayı %19 dereceli "H sınıfı ehliyet alabilir,özel tertibatlı araç kullanabilir raporu aldım.Maliye Bakanlığı 30.04.2010 tarihli ÖTV sirküleri 3.madde (c) bendindeki"otomatik vitesli araçların gaz veya fren pedalı ya da vites kolunda sakatlığa uygun olarak yaptırılan tadilatlar, hareket ettirici özel tertibat sayılacak ve sağ ayağındaki veya sağ bacağındaki sakatlık nedeniyle bu şekilde otomatik vitesli araç kullanabilecek olanlar, bu araçları ilk iktisabında istisnadan yararlanabilecektir. Buna göre, sol alt ekstremitede (ayak veya bacakta) sakatlığı olanlar için otomatik vitesin hareket ettirici özel tertibat olarak sayılması gerekmektedir. Buna göre, sağlık raporuna göre sadece sol alt ekstremitede sakatlığı bulunan malul ve engellilerin "H" sınıfı sürücü belgesi olması halinde, başkaca özel tertibat yapılmasına gerek olmaksızın otomatik vitesli araçlarıilk iktisabında bu istisnadan yararlanmaları mümkün bulunmaktadır. Bu durumda sakatlık derecesi % 90'ın altında olup, sadece sol alt ekstremitede sakatlığı bulunan malul ve engelliler için verilecek (2A) numaralı ÖTV beyannamesine, aracın sakatlığa uygun olarak tadil edildiğine dair teknik belge yerine aracın otomatik vitesli olduğuna dair "uygunluk belgesi" nin aslı veya noter onaylı örneği eklenecektir."hükmüne istinaden "H"sınıfı ehliyet aldım ve otomatik vitesli bir araç için anlaştım.Ancak Trafik tescil şube müdürlüğü"Raporda ve ehliyette "otomatik vitesli araç kullanabilir"ibaresi bulunmadığı gerekçesi ile otomatik vitesli aracı adıma tescil edilemeyeceğini ve düz vitesli araca tadilat yapılarak kullanabileceğimi söyledi.2011 sonuna yetişemeyeceği için araç bayiinin de bekleyemeyeceğini bildirmesi üzerine düz vitesli (tertibatlı)araç almak zorunda kaldım.Hatay Trafik tescil Şube Müdürlüğünün bu uygulamasının doğruluk derecesi nedir?Bu aşamadan sonra ne şekilde hareket etmem gerekir?Ehliyetimde bulunan"özel tertibatlı araç"ibaresine rağmen otomatik vitesli araç kullanabilir miyim?Yoksa 5 yıl geçtikten sonra raporu ve ehliyetimi yenilemem mi gerekir?Beni aydınlatırsanız sevinirim.

Konu rebe tarafından (01-20-2012 Saat 04:26 PM ) değiştirilmiştir.
rebe isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Google Adsense Reklamları   #1.5
Google Adsense

Google Reklamları

Google online  

Seçenekler Arama
Stil