Engelliler Sitesi Tartışma Platformu

Hızlı Arama

Ayrıntılı

Member Login

Kayıt Ol | Şifremi Unuttum

Register
Welcome

emeklilik

Konuda Ki Cevap Sayısı : 4   - Görüntüleme 277   -   önceki Konu  -  sonraki Konu  -    Konuyu GÖrüntüleyenler :
Alt 12-10-2010, 08:59 PM   #1 (permalink)

Junior Member
Standart emeklilik

merhaba arkadaslar
benim 2003 te aldıgım %58 raporum vardı vergi indiriminden yararlanmıyorum. simdi ise farklı rahatsızlarım ortaya cıktıgı ıcın raporumu yeniledim ve %60 oran verdiler. sigorta baslangıcım ise 2004. 2300 ssk primim var suan.bu yeni aldıgım raporu vergi indirimi içinde yeni gönderdim.
Yeni kanuna göre 1 dereceden mi eski kanuna göre 3 dereceden mi emekli olurum. ben ne zaman emekli olabilecegimi hesaplayamadım.
Konuyla ilgili bilgisi olan varsa yardımcı olursa sevinirim.
tşk

Konu iciloglu tarafından (12-10-2010 Saat 09:16 PM ) değiştirilmiştir.
iciloglu isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Google Adsense Reklamları   #1.5
Google Adsense

Google Reklamları

Google online  
Alt 12-10-2010, 09:31 PM   #2 (permalink)

Administrators

Gelecek vergi indirimi raporunda ki engellilik oranı bunu belirler ama 3600 iş günü 15 yıl üzerinden emekli olabilirsiniz...
akiks isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 12-10-2010, 10:27 PM   #3 (permalink)

Junior Member

2004 sigorta girişim ilk sigortalı oldugum zaman dahi vergi indiriminden yararlanıyor olsaydım %60 rapor ile 18 yıl diyor. yeni aldıgım zaman raporla yeni yasaya göre emekli olursam 15 yıl olur ben hangisine göre emekli olurum yeni raporun oranında düşme olmuyor ne gitti ise öyle geliyor.
iciloglu isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-02-2011, 05:28 PM   #4 (permalink)

Junior Member
küçük_imparator - MSN üzeri Mesaj gönder

iciloğlu kardeş, benim sigorta başlangıç tarihi 2001 ve %65 olarak aldığım engelli raporun başlangıcı 2000 senesi olmasına rağmen akiksin dediği gibi 3600 gün ve 15 sene olarak emekli olabiliyorum. O yüzden yeni yasaya göre olabiliyorsun. Bildiğim doğruysa eğer eski yasa ve yeni yasa olayı sadece normal sigortalı kişilerde emekli olma yaşının sigortasının başladığı tarihe göre kaç yaşında emekli olabileceğini belirtir.
küçük_imparator isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-02-2011, 06:12 PM   #5 (permalink)

Administrators

yeni yasadan önce işe girenlere vergi indirimi şartı getirilerek yeni rapor alınması gerekti ve vergi muafı alanlarda o yasaya göre emekli edilmektedir ancak vergi muafi yeti işe girme oranının çok altında ysa 16 yılı aramaktadırlar...
Fakat yeni yasada 1 Ekim 2008 tarihinden önce sigortalı olanların, bu tarihten önce veya sonra vücutça engeli nedeniyle vergi indiriminden yararlanmaya hak kazanmış olmaları yoluyla özürlü emekliliğine de hak kazanmış olmaları uygulaması devam edecek. üçüncü derece (yüzde 40-59) engelli raporu ile vergi indirim belgesi olan birisi, 10.10.1997 günü işe girmişse 18 yıllık sigortalılık süresi (10.10.2015 günü tamamlanır) ve en az 4.080 gün ile emekli olabilir.
akiks isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Seçenekler Arama
Stil