Engelliler Sitesi Tartışma Platformu

Hızlı Arama

Ayrıntılı

Member Login

Kayıt Ol | Şifremi Unuttum

Register
Welcome

Vergi indirimi alamiyorum

Konuda Ki Cevap Sayısı : 8   - Görüntüleme 714   -   önceki Konu  -  sonraki Konu  -    Konuyu GÖrüntüleyenler :
Alt 04-20-2010, 06:51 PM   #1 (permalink)

Junior Member
Standart Vergi indirimi alamiyorum

Ben 1974 doğumluyum 9 yaşinda gecirdiğim kromik ortopedik hastaliğim var sağ bacağimda bu hastalik her 5-10 senede bir tekrarliyor ve çok uzun suren tedaviler sonucu ayağiya kalkabiliyorum çeşitli hastanelerden aldiğin %40 ila %50 arasi sağlik raporum var 16 yildir calişiyorum fakat defalarca vergi indirimi için başvurmama ragmen red cevabi aldim izlemem gereken yol nedir bilemiyorum
yardimci olursaniz sevinirim
LEVBER isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Google Adsense Reklamları   #1.5
Google Adsense

Google Reklamları

Google online  
Alt 04-21-2010, 03:35 PM   #2 (permalink)

Administrators

Engellilik oranlarını belirleyen cetvelin değişmesinden sonra bu gibi durumlar söz konusu malesef. Ldığınız rapor oranına itiraz ederek bir üst hastane veya başka bir hastaneye yönlendirilerek yeni rapar alırsınız oranlar arasında çok fark varsa raporlar hakem heyyetinde değerlendirilirek size gereken bilgi verilir.
akiks isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-24-2010, 10:31 AM   #3 (permalink)

Junior Member

selam bende vergı indiriminden faydalanamıyorum ....... ankaraya raporumun aslını gonderdık ama %50 raporumu %36 ya indirdiler neden bılmıyorum ......%50 rapor veren doktor doktor degılmı .....ankaradakıler arkadan arkaya %36 ya indiriyorlar nasıl oluyor anlamadım
b_cakir78 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-25-2010, 06:18 PM   #4 (permalink)

Administrators

doktorlar doktorda................ AB uyum çerçevesinde çıkarılan veya icat edilen engellilik oranını hesaplama cetveli buna balzart (yazım yanlışı olabilir özür dilerim) cetveli deniyor. Dünyaya ve avrupaya engelimiz azdır diye bilmek amacıyla oranlarda düşmeler hatsafada olmakla beraber %40 altında orana sahip olanlar engelli kabul edilmemektedir ve bu konuda düzeltme çalışmaları yapılmaktadır ama ne kadar tatmin edici olur bilemiyorum. sizin engellilik oranı bu yüzden düşmektedir rapora itiraz edip tekrar rapor alacağınız gibi mahkemeye gidip dava açabilir veya aihm ye konuyu taşıya bilirsiniz...
Alt 02-06-2011, 05:45 AM   #5 (permalink)

Junior Member
mmm34_ - MSN üzeri Mesaj gönder

selam arkadaşım nerdede yaşıyorsunuz?
mmm34_ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-15-2011, 09:49 AM   #6 (permalink)

Junior Member

slm arkadaşlar 40 % özürlüyüm raporun var ama verği indirim raporu yok çalişdiğin iş yerinde yarananiyorum ilerde sorun olurmu rapor çikarmak gerekiyormu?
fatiddemirr isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-15-2011, 11:58 AM   #7 (permalink)

Junior Member

engel oranı düşük olunca uğrasmak gerekiyor ben vergi indirimi için baş vurdum. kendi belirledikleri hastaneden tekrar rapor almamı istediler gittim aldım raporu ama ankara tekrar aynen aldıgım raporu yüzdesini kendi düşürdü. olmaz dedı. bende bıdaha uğrasmadım. insanları uğraştırmaya bayılıyorlar.
umilom isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-15-2011, 01:56 PM   #8 (permalink)

Junior Member

Benim % 56 oranında hastane raporum vardı.Ankara dan itiraz oldu yeterince açıklama yapılmamış diye.Tekrar hastaneden heyet raporu aldım bu sefer oran %87 oldu. Rapor tekrar Ankara'ya gidecek. Bu işlemden sonra da malülen emeklilik hakkımı mı yoksa 3700 prim günüm olduğu için o şekilde emekliliği mi tercih etmeliyim? Hangisi daha avantajlı olur.
and-gun isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-16-2011, 10:59 PM   #9 (permalink)

Administrators

Emekli olabilmeniz için vergi indirimi aranıyor....

Seçenekler Arama
Stil