Engelliler Sitesi Tartışma Platformu

Hızlı Arama

Ayrıntılı

Member Login

Kayıt Ol | Şifremi Unuttum

Register
Welcome

evde bakım parası

Konuda Ki Cevap Sayısı : 5   - Görüntüleme 762   -   önceki Konu  -  sonraki Konu  -    Konuyu GÖrüntüleyenler :
Alt 11-15-2009, 09:58 PM   #1 (permalink)

Junior Member
Question evde bakım parası

Arkadaşlar herkese merhabalar ve şifalar dilerim.Allah sizlerln yanında olsun
Benim 90 yaşında annem ve yüzde 100 görme engelli kardeşim var.Annemin yaşlılığı yanında tansiyon, diyabet,damar tıkanıklığı vb hastalığı var.Çok yakında evde düştü bir kolu kırık tedavide, ablamla birlikte iki kişi ancak banyosunu yaptırabiliyoruz,gece bile dört beş kere tuvalete gitme ihtiyacında,sürekli bakıma muhtaç, sadece babasından yetim maaşı var.Babam rahmetli. hiçbir sosyal güvencesi yoktu.
Kardeşimin iki gözü de görmüyor.%100 özürlü raporu var.Bu durum onda ruhsal sıkıntılar da yarattı.Tedavi görüyor.Sokağa çıkamıyor,kendine bakamıyor, desteğe ihtiyaç duyuyor. Devamlı yanında birinin olmasını istiyor.Kardeşim de üç ayda bir engelli maaşı alıyor.Her ikisinin bakımı ile devamlı ben ilgileniyorum.
Ben isteğe bağlı emeklilik durumundan SSK emeklisiyim.
Daha zor durumda olanlara saygım var.Allah hepimizin yardımcısı olsun.Devletimize milletimize zeval vermesin.Hepimiz için şartlar demir gibi. Yaşam zor,geçim zor.Onları bırakıp çalışma durumum da maalesef yok.Tesadüfen sitenize girdim bu konu ile karşılaştım..Acaba bu durum çerçevesinde benim evde bakım parası için müracaat şansım olabilir mi sizlere dahil olup sormak istedim. Cevaplayan olursa sevinirim.Zahmetlerinizden dolayı peşinen teşekkür ederim.
sarı isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Google Adsense Reklamları   #1.5
Google Adsense

Google Reklamları

Google online  
Alt 11-15-2009, 10:59 PM   #2 (permalink)

Senior Member

http://www.engellilersitesi.com/foru...ym-maathy.html Sarı,önce hoşgeldiniz.Bayanmısınız merak ettim?Bende engelli genç kız 98% annesiyim 20 yaşına girecek 2 ay sonra.Allah sana kolaylık versin.İşin çok zor.Kendine de iyi bak bu arada,sen de hastalanırsan ne olur haliniz?! Sarı,evde bakım maaşı biraz karışık.-ikametkaha dayalı kişi başı gelir askari ücretin 2/3 kişi başı olarak geçmiyecek.evde kaç kişi kayıtlısınız muhtarda? ev içi herkezin gelirini toplamın kişi sayısına böl.kaç para düşüyor kişi başı? askarı ücreti 2/3 geçmez ise hakkediyorsun.annen için de sağlık raporu alacaksın.ama önce kişi başı düşen gelir.Ama bakım parasını yakın komşunuz da talep edebilir,akrabanız.Bende alamıyorum bakım parası,evde 3 kişiyiz diye.oğlum başka şehirde okuyor diye ikametkahta oturmuyor diye gelir-gider içine almıyorlar.gelirimizi 4 değil de 3-e bölüyorlar.o zaman da 2/3 kişi başı geçiyo.ama 4 kişi geçmiyo.----http://www.alitezel.com/tezel/index.php?sid=yazi&id=2764--- buraya da bakabilirsin evde bakım parası için Sarı.Cevap yaz lütfen.alabilirsen bakım maaşını çok sevinirim.İki hastaya bakıyorsun,hem de kardeşine.Senden başka evlat,kardeş yok mu?Şimdi oğlum aklıma geldi.Allah korusun.hem bana hem kardeşine mi bakmak zorunda kalacak.Bende kendi işimi zor zanediyordum.Allah yardımcın olsun.
papatya isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-17-2009, 12:56 AM   #3 (permalink)

Junior Member
Smile Papatyaya çok teşekkür

Evet papatya bayanım çok teşekkür ederim cevapladığın ve verdiğin bilgiler için.Bu iş çok zor anladığım kadar.Haksızlık ama bu, düzeltilmesini umarım. Bizler olmasak bu gibi insanlara devletimiz duyarsız mı kalacak. İnşallah yetkililier duyar sesimizi.
Size de çok geçmiş olsun kolay gelsin, allah yardımcınız olsun diyorum.Kardeşlerim var tabi gelip gidiyorlar sağolsunlar.Herkesin kendine göre yaşam mücadeleleri aileleri bakmakla yükümlü oldukları çocukları var. Şartlar zor.Destek olabildikleri kadar oluyorlar tabi.Allah hepimize kolaylık versin.Öğrenci oğlunuza başarılar diliyor yolu açık olsun diyorum. Gelişme olursa mutlaka sizi haberdar edeceğim.Çok teşekkürler.Size ve kızınıza selamlar
Alt 11-17-2009, 12:15 PM   #4 (permalink)

Senior Member

Sarıcım,çok teşekkür ederim iyi dileklerin için.Umarım sen alabilirsin bakım parasını.Güvenilir komşun varsa sana yardımcı olabilir bu konuda.Dediğin gibi inşallah bu durum düzeltilir.En azından hastalarımız daha iyi imkanlar kullanabilirler.Ailelere bu parayı vermekte zorlaştırıyorlar ama kuruma verirlirse hasta kuruma en az 1 100 000 ödeme yapılıyor,aylık.BU durum düzeltilmesi lazım mutlaka.Sanki terketmeyi teşvik ediliyo gibi görünüyo.Allah göstermesin,kızım beni az göremezse korku ve kaygıya kapılıyor.Sadece bizim sevgimizle yaşayabiliyor,ondan size de tavsiyem kendinize iyi bakmanız.Bu arada hanki şehirde oturuyorsunuz,hemşeri olabiliriz Sarı.Selametle kal.
Alt 11-19-2009, 11:30 PM   #5 (permalink)

Junior Member
Smile Papatyaya çok teşekkür

Sevgili papatya herşeye rağmen allah sevdiklerimizden ayırmasın.Herkese şifa bakanlarına güç versin
diyorum.Şu bahsettiğin komşu olayını biraz açabilirmisin lütfen.Selamlar
Alt 11-20-2009, 09:50 PM   #6 (permalink)

Senior Member

Alıntı:
sarı´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sevgili papatya herşeye rağmen allah sevdiklerimizden ayırmasın.Herkese şifa bakanlarına güç versin
diyorum.Şu bahsettiğin komşu olayını biraz açabilirmisin lütfen.Selamlar
http://www.engellilersitesi.com/habe...msunuz-da.html
Sarıcım,sende 2 hasta var.sana bakım parası vermezler ise en yakın güvenilir komşuna, bakım parası ödenir engelli kardeşine baktığı için.üstteki likte cevapları bulabilirsin.inşallah sen bari alabilirsin.
Benim oğlum dışarda okuyor 2 sene daha var.kısmetse bende 2 sene sonra emekli olabilecam.ben bakım parası alabilecek gibi görünmüyorum.inşallah sen alabilirsin.

Seçenekler Arama
Stil