Engelliler Sitesi Tartışma Platformu

Hızlı Arama

Ayrıntılı

Member Login

Kayıt Ol | Şifremi Unuttum

Register
Welcome

Engelliler Sitesi Tartışma Platformu > GENEL > Engelliler sitesi'nden al haberi > Engelli haberleri » kocasının gözü,kulağı oldu "yılın kadını"seçildi

kocasının gözü,kulağı oldu "yılın kadını"seçildi

Konuda Ki Cevap Sayısı : 2   - Görüntüleme 177   -   önceki Konu  -  sonraki Konu  -    Konuyu GÖrüntüleyenler :
Alt 03-09-2011, 03:40 PM   #1 (permalink)

Administrators
Standart kocasının gözü,kulağı oldu "yılın kadını"seçildi

Konya'nın Kulu ilçesinde yaşayan Saadet Eroğlu, 9 yıldır evli olduğu görme, işitme ve yürüme engelli eşinin adeta gözü, kulağı oldu. Kendisi de yürüme engelli olan Eroğlu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Görmeyenleri Koruma Derneği Konya Şubesi tarafından ''yılın kadını'' seçildi.

1 yaşında geçirdiği kazanın ardından görme yetisini kaybeden Önder Eroğlu (35), 1993'de Ankara Keçiören'de, bir otobüsün çarpması sonucu sol dizini sakatladı.

2002 yılında, yürüme engelli Saadet Eroğlu (44) ile hayatını birleştiren Önder Eroğlu, iki yıl sonra Konya'nın Kulu ilçesinde, bir inşaat çukuruna düşerek hem sağ ayağını kırdı hem de işitme duyusunu yitirdi.

Bu kazanın ardından, görme yetisinden sonra duyma ve yürüme yetisini de kaybeden Önder Eroğlu, en büyük desteği eşi Saadet Eroğlu'ndan gördü.

Eşini büyük bir aşkla seven Saadet Eroğlu'nu, Görmeyenleri Koruma Derneği Konya Şubesi, yılın kadını seçerek ödüllendirdi.

Saadet Eroğlu, dernek binasında düzenlenen törende, bütün imkansızlıklara rağmen eşini bir an olsun yalnız bırakmadığını, her zaman mutlu bir aile olduklarını söyledi.

Kendisinin de yürüme engeli olduğunu belirten Eroğlu, ''Mutlu ve huzurlu bir ailemiz var. Geçimimizi eşimin özürlü maaşı ve akrabalarımızdan gelen yardımlarla sağlıyoruz'' dedi.

-''ÇOCUK SAHİBİ OLMAK İSTİYORUZ''-

Engellilerin sorunlarını çözmede tek başına başarılı olamadıklarını ifade eden Saadet Eroğlu, şunları kaydetti:

''Engellilere tavsiyem, tek başına engelleriyle mücadele etmek yerine evlenip eşleriyle birlikte mücadele etsinler. Çünkü engellilerin, tek başına sorunlarının üstesinden gelmeleri pek kolay olmuyor. Kocamı ve beni sevgimiz ayakta tutuyor. Bizi birbirimize layık görmeseler de biz mücadele ettik.Mutluluğumuzun daha da artması için çocuk sahibi olmak istiyoruz.''

Görmeyenleri Koruma Derneği Konya Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Suna Yılmaz Kertel de bütün olumsuzluklara rağmen Eroğlu çiftinin hayata sımsıkı sarıldığını, geleceğe umutla baktığını söyledi.

Engellilerin, sadece organları eksik kişiler olduğunu dile getiren Kertel, ''Asıl engelli olanlar kadınlara şiddet uygulayan, sokak ortasında canice infaz eden canavar hisli insanlardır'' diye konuştu.
asii isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Google Adsense Reklamları   #1.5
Google Adsense

Google Reklamları

Google online  
Alt 05-04-2011, 09:50 PM   #2 (permalink)

Junior Member

merhaba ben ferhat duran
ben %100 görme özürlüyüm evliyim 3 çocuk baba sıyım 17 yıldır eşimnle mutluyum ve huzurluyum ve eşim özürlü değil bu durumu eşim kabullendi ama çevremiz hala kabullenemedi neden özürlü biriyle evlendin diye eşime sorular soruluyor oysa ki eşim bana görme özürlü olduğumu hissettirmiyor bile ben şuna inanırım insanlar arasında özürlü özürsüz diye ayrım yapılmamalı önemli olan insan olmak değilmi tşk. EDERİM
FERHAT DURAN
ferhat duran isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-05-2011, 05:14 PM   #3 (permalink)

Administrators

özürlü demeyeli buna engelli diyelim ferhat bey;
asıl engellilik fiziksel bozuklukta yada eksiklikte değildir. Asıl engellilik beyinden engelliliktir.
Fakat toplumumuz buna böyle bakmıyor.
Ama genede çok şükür halimize nekadar güzeldirki hayatınızı paylaştığınız bi insan var vede çocuklarınız var.sevgi herşeyi aşıyor derlerya çok doğru.
asii isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Seçenekler Arama
Stil