Engelliler Sitesi Tartışma Platformu

Hızlı Arama

Ayrıntılı

Member Login

Kayıt Ol | Şifremi Unuttum

Register
Welcome

engelli maaşı alabilir miyim?

Konuda Ki Cevap Sayısı : 5   - Görüntüleme 427   -   önceki Konu  -  sonraki Konu  -    Konuyu GÖrüntüleyenler :
Alt 04-30-2011, 10:27 PM   #1 (permalink)

Junior Member
Unhappy engelli maaşı alabilir miyim?

Merhaba.

Ben 39 yaşında bir bayanım. %45 engelli raporum var. 2009 senesinde eşimden boşandım. 8 yaşındaki kızımla yaşıyorum. Çalışmıyorum ve herhangi bir sosyla güvencem de yok.
Eşimden; kızım için 250TL. ve kendim için 250TL. nafaka alıyorum. Aylık 550TL. kira ödüyorum. Başka harcamalarla birlikte aylık harcamalarım 1000TL.'yi doğal olarak geçiyor. Buna göre ben engelli maaşı alabilir miyim? 2011 muhtaçlık sınırı ne kadar? Yardımcı olursanız çok sevinirim. Hiç bir yerden aydınlatıcı ve net bir cevap alamadım.
hazal.killic isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Google Adsense Reklamları   #1.5
Google Adsense

Google Reklamları

Google online  
Alt 05-02-2011, 11:22 AM   #2 (permalink)

Administrators

2022 maaşı alabilmeniz için mağdur durumda olmanız gerekir. İkamet ettiğiniz yerdeki Kaymakamlık Makamı'na müracaat etmeniz halinde şahsınız ile ilgili gerekli araştırma yapılarak, size cevap verilecektir.

Evli olmadığınız için, emekli olan babanızın sosyal güvencesinden faydalanabilirsiniz ancak, yeşil kart veya 2022 maaşından faydalanamazsınız.

Muhtaçlık sınırı ile ilgili olarak, Devlet İstatistik Kurumu'nun rakamlarına müracaat edebilirsiniz.

Kızınız için sosyal hizmetler müdürlüğünden çocuk yardımı ve eğitim yardımı alabilirsiniz.
akiks isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-02-2011, 11:56 AM   #3 (permalink)

Junior Member
Unhappy

teşekkür ederim. 2022 ve yeşil kart niçin alamam? Kaymakamlığa başvuruda bulundum. Bana yazılı bir cevap verilmedi. sadece şifahen alamayacım söylendi. Ancak niçin almayacağım konusunda hiçbir açıklama yapımıyorlar. Ne yapacağımı işin hakikatini nasıl ve kimden öğreneciğimi gerçekten bilmiyorum. Bu nedenle bu konuda bilgi sahibi olan kişilerden aydınlatıcı bilgi istiyorum . 2022 ve yeşil kart alabilmem için hiçbir gelirimin olmaması mı gerekir? Kızım ve kendim için toplam 500TL. nafaka alıyorum ancak, kira, fatura vs. harcamalarım aylık 1000TL.'yi geçiyor. Harcamalar geliirden düşmüyor mu acaba? İlginiz için çok teşekkür ederim. Ama kafam karman çorman. Beni aydınlatırsanız çok sevineceğim.
hazal.killic isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-02-2011, 10:05 PM   #4 (permalink)

Administrators

Engellilerin yararlandığı bu aylığın bağlanabilmesi için, sosyal güvenlik kurumundan aylık veya gelir alınmaması,2010 yılı ilk altı ayı için her ne ad altında olursa olsun aylık gelirin 97,19 TL’nin altında olması ortak koşuldur. 2022 alana direk yeşil kart bağlanır fakat siz 2022 ve yeşilkart alma şartlarını taşımamaktasınız. Kızınız eski eşinizin sigortasından faydalanır.
Alt 10-11-2011, 02:09 AM   #5 (permalink)

Junior Member

benim evrakta hala tam pasif yazıyor hiç bişey yararlanmadığım halde ve raporum % 50 .maaş bağlanmazsa hiç biyerde alışmam ünkü çalışamıyorum.keşke çalışsamda bu maaşa muhtaç olmasam
Lord isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-11-2011, 02:10 PM   #6 (permalink)

Administrators

65 yaşından küçük, 18 yaşından büyük olup, özürlülük oranı %40 – 69 arasında olan, herhangi bir işe yerleştirilmemiş ve aylık tüm gelirleri ortalaması 86,41 TL’nin altında olanlara verilen aylıktır. Bu vatandaşlarımıza verilen aylık miktarı, muhtaçlık sınırının 2 katı oranında olup, 172,82 TL’dir

Seçenekler Arama
Stil